Početna stranica › Dan škole


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno…

Dan škole

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno o epidemiološkoj situaciji i mogućnosti povratka učenika u školu.

Preuzmite dokument:
Skolski_projekt_Budi_zdrav.docx

Dan škole 2017.

Dana 26. travnja 2017. godine, Obrtnička škola proslavila je dan škole. Kako bi što upečatljivije proslavili svoj dan, organizirana su različita predavanja od kojih su neka vodili učenici, a neka i vanjski predavači kojima se ovim putem zahvaljujemo na izvrsnoj suradnji.

Prvo predavanje, koje je započelo u 8:30, vodila je diplomirana pedagoginja i etnologinja, Petra Kupsjak, koja je naše učenike pobliže upoznala s tradicijom obrtništva u Bjelovaru. Osim predavanja održala je i kratku radionicu, koja je učenicima bila posebno zanimljiva, a vezala se uz povezivanje tradicijskih bjelovarskih žigova tadašnjih obrtnika.

Nadalje, u prostoru školske knjižnice održan je turnir u šahu koji je započeo u 9 sati. Prijavljeni učenici igrali su šah jedni protiv drugih.

U 9:15 održano je i predavanje učenika maturalnih razreda „Ja i moje zanimanje“, koji su naši maturanti pobliže upoznali učenike sa svojim zanimanjima. Istaknuli su prednosti i nedostatke, ali i vlastite stavove o svom budućem zanimanju.

Radionica zanimljivog naziva „LAN party“, organizirana je kao turnir u igranju igrica., a započela je u 9:00 sati.

Vanjski gosti ovogodišnjeg dana škole bili su predstavnici Zagrebačke banke. Održali su učenicima u 10:00 sati, zanimljivo predavanje o prednostima štednje novca, predložili načine kako uštedjeti novac i prikazali plan kako odgovorno raspolagati novcem.

Kraj dana škole bio je obilježen sportskim aktivnostima. Održan je nogometni turnir u kojem su kao pobjednici izašli učenici 2.c razreda. Na samom kraju s pobjednicima su zaigrali i profesori.

Zahvaljujemo svim sudionicima Dana škole na sudjelovanju!

Sanja Cutvarić


Dan škole 2017.
Dan škole 2017.
Dan škole 2017.
Dan škole 2017.
Dan škole 2017.
Dan škole 2017.

 

Dan škole 2016.

Ove je godine Obrtnička škola Bjelovar proslavila svoj dan u petak 22. travnja 2016. Započeli smo skromnim otvorenjem u školskoj knjižnici gdje smo održali i kratko otvorenje izložbe pirografskih radova učenika Ivana Krejčija. Potom je održan prvi krug radionica i predavanja od 9 do 10 sati. U tom su terminu učenici mogli naučiti što je pirografija te kako se slika pirografom, što je zdrava prehrana, kako se igra šah, mogli su zaigrati društvenu igru u kojoj su oni bili likovi i naučiti poneki potez jiu jitsu-a.

Drugi krug radionica i predavanja održavao se od 10.30 do 11 sati kada su učenici slušali životne priče trojice pripadnika zajednice Cenacolo, sudjelovali u kvizu Hrvatska iz zraka, saznali što je CNC stroj, kako radi i što se sve njime može izraditi, a neki su učenici pokušavali naučiti kako izvoditi vratolomije na BMX-u i skate-u.

U 10 je sati na igralištu kod Sokolane počeo turnir u malom nogometu. Svaki razred imao je svoju reprezentaciju. Najuspješnija je bila reprezentacija 1.b razreda.

Radionice i predavanja mahom su održavali učenici Obrtničke škole Bjelovar koji su tom prigodom pokazali čime se bave u slobodno vrijeme i što vole, te su ljubav prema svom hobiju pokušali prenijeti i na ostale učenike i potaknuti ih da na kvalitetan način provode svoje slobodno vrijeme.

Šećer na kraju bila je nogometna utakmica između nastavnika i učenika. Reprezentacija nastavnika bila je mješovita, što znači da su igrale i neke nastavnice. A reprezentaciju učenika činili su učenici 3.c razreda, mahom iskusni nogometaši koji su zasluženo pobijedili. Nogometni turnir organizirao je učenik Nino Majdandžić uz pomoć profesora Ralice, a ostale aktivnosti pedagoginja Petra Plevnik i knjižničarka Katarina Belančić Jurić.

Predavanje o zdravoj prehrani održala je profesorica Mirna Marin, a gostujući predavači bili su pripadnici zajednice Cenacolo kao i Goran Barunić koji je vodio gaming (DnD) radionicu, svim gostima, našim učenicima i nastavnicima zahvaljujemo što su svojim doprinosom obogatili naš Dan škole.

Katarina Belančić Jurić

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016. - raspored

Preuzmite .pdf dokument rasporeda:
Dan škole 2016. - raspored.pdf

Dan škole 2014.

Dana 30. travnja 2014. godine Obrtnička škola Bjelovar proslavila je svoj dan. Tog dana održala su se brojna predavanja, radionice i sportske aktivnosti. Svi učenici koji su bili na nastavi u tom tjednu bili su obvezni prisustvovati na dvije aktivnosti.

U prvom terminu, od 9.30 do 10.30, održane su sljedeće aktivnosti: prezentaciju o sportskom penjanju i radu SPK Gripa održao je Zvonimir Popović, predavanje o očuvanju tehničke kulture i baštine održao je Saša Novak iz Oldtimer kluba Classic, Tatjana Badrov održala je radionicu pod nazivom Od ideje do poduzetništva, pokuse iz elektrotehnike i elektronike prikazao je kolega Božidar Čordaš, a Siniša Molnar, pripadnik HGSS-a, predstavio je učenicima Hrvatsku gorsku službu spašavanja.

U drugom terminu, od 11 do 12 sati, kolega Željko Redjep prezentirao je rad CNC stroja, kolega Marijan Ralica predvodio je sportske igre na novom igralištu kod Sokolane I, Ljiljana Bakić iz Erste banke govorila je o kreditiranju poduzetnika, Zoran Pajić o Hrvatskom street workout savezu, a Gordana i Vladimir Bogdanović iz Autoškole Omega 92 o tome kako postati siguran i odgovoran sudionik u prometu.

Najposjećenije i učenicima najzanimljivije bile su prezentacija HGSS-a, Autoškole Omega 92 i Olditimer kluba Classic.

Zahvaljujemo svim predavačima i njihovim klubovima, službama, tvrtkama i institucijama.

HGSS
HGSS
Oldtimer klub Classic
Oldtimer klub Classic
Oldtimer klub Classic
Oldtimer klub Classic
Prezentacija rada na CNC stroju
Prezentacija rada na CNC stroju
Sportsko penjački klub Grip
Sportsko penjački klub Grip
Pokusi iz elektrotehnike i elektronike
Pokusi iz elektrotehnike i elektronike
Sportske igre
Sportske igre

Dan škole 2013.

Ove je godine Dan Obrtničke škole održan u utorak 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, stoga smo taj dan obilježili i eko-aktivnostima: sadnjom cvijeća u školskom dvorištu i izradom plakata o prirodnim ljepotama.

Osim toga, priredili smo niz predavanja i radionice o aktualnim i zanimljivim temama kako bi svaki učenik mogao izabrati nešto za sebe. Tako smo mogli naučiti ponešto o ljekovitom bilju našeg kraja, čime se bave GSS-ovci, kako nekome pružiti prvu pomoć, kako vježbaju glumci, kako biti tolerantan prema drugačijima od sebe, kako prepoznati krivotvoreni novac, što je sportsko penjanje i kako je organizirana Europska unija. Zahvaljujemo svim predavačima!

Predavanje HGSS-a

Otvorenje

Kako prepoznati krivotvoreni novac - Erste bank

Izložba učeničkih radova

Ekološka radionica-izrada plakata

Ekološka radionica - uređenje školskog okoliša

Program za Dan Škole 2013. godine

Dan škole održat će se 22. travnja 2013. godine.

08:30    Otvaranje svečanosti
        Predstava učenika Obrtničke škole Bjelovar – mentor Mirna Marin
09:00    Radionice
11:00    Zabavni dio – društvene igre, računalne igrice, košarka, šah, stolni tenis, odbojka…


Popis radionica:

  1. Radionica prve pomoći – Crveni križ – učionica 9
  2. Predavanje HGSS-a – učionica 10
  3. Dramska radionica – Bjelovarsko kazalište – učionica 12
  4. Radionica Tolerancija različitosti – Obiteljski centar – učionica 24
  5. Ekološka radionica – izrada plakata, uređenje školskog okoliša – knjižnica, dvorište
  6. Predavanje o ljekovitom bilju našeg zavičaja – Emilija Jovanović – učionica 11
  7. Kako prepoznati krivotvoreni novac - Erste banka  – učionica 13
  8. Predavanje i kviz o EU – Sanja Novotni  – učionica 3
  9. Prezentacija Sportsko penjačkog kluba Grip – učionica 27 (Tehnička škola)
  10. Izložba učeničkih radova – učionica 8

Dan škole 2012.

Edukativne radionice i predavanja

U dopodnevnim satima održana su obvezna predavanja i radionice. Ponuda je bila šarolika pa je svaki učenik mogao naći nešto zanimljivo za sebe.

Predavači i voditelji radionica su bili: Mario Varga iz HGSS-a; Hrvoje Mudri iz Crvenog križa koji je učenicima govorio o prvoj pomoći; predstavnici Statusa M koji su održali radionicu o etiketiranju u sklopu projekta Budi muško, mijenjaj pravila; predstavnici sportsko-penjačkog kluba Grip, Zvonimir Popović i Mihael Štefić, koji su govorili o sportskom penjanju i demonstrirali penjačke vještine; predstavnica Obiteljskog centra koja je održala radionicu o ovisnosti o kockanju; naš nastavnik Božidar Čordaš govorio je učenicima o elektronici i računalima; a Dejan Šulog otkrio nam je kako se može pristojno živjeti i od poljoprivrede.
Zahvaljujemo svim predavačima!

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Eko-aktivnosti

Budući da je naša škola prijašnjih godina svoj dan obilježavala na Dan planeta Zemlje, koji je ove godine bio u nedjelju, odlučili smo i ove godine nekoliko aktivnosti posvetiti razvoju ekološke svijesti. Stoga su Đurđa Valinčić i Kata Manjkas s učenicima izradile nekoliko plakata na kojima su predstavile prirodne ljepote, a potom su se preselili u školsko dvorište gdje su zajedničkim snagama posadili cvijeće o kojemu ćemo se svi zajedno brinuti, jer želimo da prostori u kojima se svakodnevno krećemo budu lijepi, čisti i puni živih boja.
Također smo odlučili postaviti spremnik za papir u školsko dvorište, te u predvorje škole spremnike za plastičnu ambalažu.

Eko-aktivnosti

Eko-aktivnosti

Eko-aktivnosti

Eko-aktivnosti

Eko-aktivnosti

Likovna radionica

Kako bi za svakoga bilo ponešto, odlučili smo pozvati i bjelovarskog akademskog umjetnika, Milana Pavlovića, da održi likovnu radionicu. Budući da smo obrtnička škola, gospodin Pavlović je osmislio rad od žičane mreže i lima, kako bi učenicima bio što bliži onome što svakodnevno rade na praksi i u čemu su najbolji. Učenike i potreban materijal za radionicu pripremio je njihov nastavnik Dragutin Polašek.

Likovna radionica

Likovna radionica

Likovna radionica

Likovna radionica

Računalna igraonica

U popodnevnim satima održana je računalna igraonica koju su organizirali naši nastavnici Vlado Petrović i Tomislav Balenović. Igraonica je bila natjecateljskog tipa, a igrao se nogomet i vozio reli. U igraonici se natjecao 21 učenik u vožnji relija i 12 učenika u nogometu, prva tri mjesta u vožnji relija zauzeli su: Božidar Rožić (1. mjesto), Mateo Buač (2. mjesto) i Mateo Franković (3. mjesto). U nogometu su najbolji bili: Mato Raštigorac (1. mjesto), Robert Topalović (2. mjesto) i Matija Gubić (3. mjesto).
Vrijedne nagrade za najboljih šest natjecatelja osigurala je tvrtka Hard Jura, kojoj i ovom prigodom zahvaljujemo.

Računalna igraonica

Računalna igraonica

Računalna igraonica

Izložba učeničkih radova

Izložbu najboljih učeničkih radova koji su nastali tijekom nekoliko godina kao praktični dio završnog rada, postavili su Karmen Bank, Željko Redjep i Dragutin Polašek.

Izložba učeničkih radova

Natjecanje u nogometu

Natjecanje u nogometu organizirao je naš nastavnik tjelesne kulture, Marijan Ralica. Učenici su se natjecali u skupinama koje su formirane prema zanimanjima. Za elektro-skupinu igrali su: Ivan Đukanović, Antonio Borovac, Ivan, Panđa, Josip Neralić, Josip Rakocija, Tomislav Borovac, Petar Živica i Josip Smekal.  Za skupinu rukovatelja CNC strojevima: Josip Laber, Stjepan Radić, Andrija Miškulin, Mateo Burek, Ivan Svibić, Mihael Mihoković, Ivan Jambrušić, Petar Rukavina, Marko Vujnović i Bernard Pratljačić. Za instaletere (grijanja, klime i vodoinstalatere) su igrali: Alen Čović, Kristijan Jurić, Dobrivoj Tomić, Antun Filić, Marko Matak, Tomislav Štimac, Denis Gašparov, Majdandžić Mateo i Patrik Grašić, a za automehaničare: Fabijan Radi, Ivan Jozić, Palja Orošaj, Ivan Jaković, Darko Burkovac, Hrvoje Cvetko, Marijan Čuček, Ivan Tuković, Josip Butorac, Matej Baronić, Valentin Palić, Robert Dejković, Luka Starčević i Mario Kos.  Prvo su igrali elektroinstalateri protiv CNC-ovaca (2:3) i instalateri protiv automehaničara (0:2). Zatim su za 1. i 2. mjesto igrali CNC-ovci protiv automehaničara, a elektro-skupina protiv instalatera za 3. i 4. mjesto. Konačni poredak bio je sljedeći: prvo mjesto osvojili su automehaničari, drugo CNC-ovci, treće elektro-skupina i četvrto instalateri. Čestitamo svima!O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…