Početna stranica › CARDS 2003


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno…

CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva u Republici Hrvatskoj u smislu razvoja regionalnih mreža škola koje će udovoljavati potrebama tržišta rada. Na osnovu suradnje s gospodarskim subjektima, ustanovama za razvoj i zapošljavanje Obrtnička škola u Bjelovaru izradila je prijedlog projekta koji se temeljio na stvarnim pokazateljima o potrebama tržišta rada i unapređenju kvalitete strukovnog obrazovanja.

«Edukacijski centar za programiranje CNC strojeva i modeliranje putem računala» bio je prijedlog projekta koji je dostavljen Europskoj komisiji na vrednovanje.

Europska komisija je prepoznala važnost osuvremenjivanja radionica adekvatnom opremom u obrtničkim školama u svrhu osiguranja visokokvalitetnog učenja temeljenog na kompetencijama. Stoga nam je osobito zadovoljstvo što možemo istaći da će projekt Obrtničke škole u Bjelovaru biti financiran bespovratnim sredstvima iz programa CARDS 2003 Europske zajednice.

S odobrenim sredstvima u iznosu od 165.820 EUR rekonstruirat će se postojeći prostor radionice, nabaviti edukacijska oprema i usavršiti ciljane skupine ljudi na području novih tehnologija. U daljnjoj budućnosti nastavit će se s osposobljavanjem učenika za rad na novim tehnologijama kako bi im se omogućilo lakše zapošljavanje u proizvodnim zanimanjima, a samim time i povećao interes za upis učenika u zanimanja koja će se tražiti na tržištu rada.

“This document has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of Vocational School Bjelovar and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union.”

CARDS 2003O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…