Početna stranica › Dan škole


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno…

Dan škole

Dan škole 2017.

Dana 26. travnja 2017. godine, Obrtnička škola proslavila je dan škole. Kako bi što upečatljivije proslavili svoj dan, organizirana su različita predavanja od kojih su neka vodili učenici, a neka i vanjski predavači kojima se ovim putem zahvaljujemo na izvrsnoj suradnji.

Prvo predavanje, koje je započelo u 8:30, vodila je diplomirana pedagoginja i etnologinja, Petra Kupsjak, koja je naše učenike pobliže upoznala s tradicijom obrtništva u Bjelovaru. Osim predavanja održala je i kratku radionicu, koja je učenicima bila posebno zanimljiva, a vezala se uz povezivanje tradicijskih bjelovarskih žigova tadašnjih obrtnika.

Nadalje, u prostoru školske knjižnice održan je turnir u šahu koji je započeo u 9 sati. Prijavljeni učenici igrali su šah jedni protiv drugih.

U 9:15 održano je i predavanje učenika maturalnih razreda „Ja i moje zanimanje“, koji su naši maturanti pobliže upoznali učenike sa svojim zanimanjima. Istaknuli su prednosti i nedostatke, ali i vlastite stavove o svom budućem zanimanju.

Radionica zanimljivog naziva „LAN party“, organizirana je kao turnir u igranju igrica., a započela je u 9:00 sati.

Vanjski gosti ovogodišnjeg dana škole bili su predstavnici Zagrebačke banke. Održali su učenicima u 10:00 sati, zanimljivo predavanje o prednostima štednje novca, predložili načine kako uštedjeti novac i prikazali plan kako odgovorno raspolagati novcem.

Kraj dana škole bio je obilježen sportskim aktivnostima. Održan je nogometni turnir u kojem su kao pobjednici izašli učenici 2.c razreda. Na samom kraju s pobjednicima su zaigrali i profesori.

Zahvaljujemo svim sudionicima Dana škole na sudjelovanju!

Sanja Cutvarić


Dan škole 2017.
Dan škole 2017.
Dan škole 2017.
Dan škole 2017.
Dan škole 2017.
Dan škole 2017.

 

Dan škole 2012.O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…