Početna stranica › Dan škole


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno…

Dan škole

Dan škole 2016.

Ove je godine Obrtnička škola Bjelovar proslavila svoj dan u petak 22. travnja 2016. Započeli smo skromnim otvorenjem u školskoj knjižnici gdje smo održali i kratko otvorenje izložbe pirografskih radova učenika Ivana Krejčija. Potom je održan prvi krug radionica i predavanja od 9 do 10 sati. U tom su terminu učenici mogli naučiti što je pirografija te kako se slika pirografom, što je zdrava prehrana, kako se igra šah, mogli su zaigrati društvenu igru u kojoj su oni bili likovi i naučiti poneki potez jiu jitsu-a.

Drugi krug radionica i predavanja održavao se od 10.30 do 11 sati kada su učenici slušali životne priče trojice pripadnika zajednice Cenacolo, sudjelovali u kvizu Hrvatska iz zraka, saznali što je CNC stroj, kako radi i što se sve njime može izraditi, a neki su učenici pokušavali naučiti kako izvoditi vratolomije na BMX-u i skate-u.

U 10 je sati na igralištu kod Sokolane počeo turnir u malom nogometu. Svaki razred imao je svoju reprezentaciju. Najuspješnija je bila reprezentacija 1.b razreda.

Radionice i predavanja mahom su održavali učenici Obrtničke škole Bjelovar koji su tom prigodom pokazali čime se bave u slobodno vrijeme i što vole, te su ljubav prema svom hobiju pokušali prenijeti i na ostale učenike i potaknuti ih da na kvalitetan način provode svoje slobodno vrijeme.

Šećer na kraju bila je nogometna utakmica između nastavnika i učenika. Reprezentacija nastavnika bila je mješovita, što znači da su igrale i neke nastavnice. A reprezentaciju učenika činili su učenici 3.c razreda, mahom iskusni nogometaši koji su zasluženo pobijedili. Nogometni turnir organizirao je učenik Nino Majdandžić uz pomoć profesora Ralice, a ostale aktivnosti pedagoginja Petra Plevnik i knjižničarka Katarina Belančić Jurić.

Predavanje o zdravoj prehrani održala je profesorica Mirna Marin, a gostujući predavači bili su pripadnici zajednice Cenacolo kao i Goran Barunić koji je vodio gaming (DnD) radionicu, svim gostima, našim učenicima i nastavnicima zahvaljujemo što su svojim doprinosom obogatili naš Dan škole.

Katarina Belančić Jurić

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2016.

Dan škole 2012.O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…