Početna stranica › Dan škole


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Dan škole 2013.

Ove je godine Dan Obrtničke škole održan u utorak 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, stoga smo taj dan obilježili…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2012./13.

3. f razred, zanimanje pomoćni bravar, razrednica je Anita Blažeković. Učenici 3. f razreda uistinu su vrlo…

Dan škole

Dan škole 2013.

Ove je godine Dan Obrtničke škole održan u utorak 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, stoga smo taj dan obilježili i eko-aktivnostima: sadnjom cvijeća u školskom dvorištu i izradom plakata o prirodnim ljepotama.

Osim toga, priredili smo niz predavanja i radionice o aktualnim i zanimljivim temama kako bi svaki učenik mogao izabrati nešto za sebe. Tako smo mogli naučiti ponešto o ljekovitom bilju našeg kraja, čime se bave GSS-ovci, kako nekome pružiti prvu pomoć, kako vježbaju glumci, kako biti tolerantan prema drugačijima od sebe, kako prepoznati krivotvoreni novac, što je sportsko penjanje i kako je organizirana Europska unija. Zahvaljujemo svim predavačima!

Predavanje HGSS-a

Otvorenje

Kako prepoznati krivotvoreni novac - Erste bank

Izložba učeničkih radova

Ekološka radionica-izrada plakata

Ekološka radionica - uređenje školskog okoliša

Program za Dan Škole 2013. godine

Dan škole održat će se 22. travnja 2013. godine.

08:30    Otvaranje svečanosti
        Predstava učenika Obrtničke škole Bjelovar – mentor Mirna Marin
09:00    Radionice
11:00    Zabavni dio – društvene igre, računalne igrice, košarka, šah, stolni tenis, odbojka…


Popis radionica:

  1. Radionica prve pomoći – Crveni križ – učionica 9
  2. Predavanje HGSS-a – učionica 10
  3. Dramska radionica – Bjelovarsko kazalište – učionica 12
  4. Radionica Tolerancija različitosti – Obiteljski centar – učionica 24
  5. Ekološka radionica – izrada plakata, uređenje školskog okoliša – knjižnica, dvorište
  6. Predavanje o ljekovitom bilju našeg zavičaja – Emilija Jovanović – učionica 11
  7. Kako prepoznati krivotvoreni novac - Erste banka  – učionica 13
  8. Predavanje i kviz o EU – Sanja Novotni  – učionica 3
  9. Prezentacija Sportsko penjačkog kluba Grip – učionica 27 (Tehnička škola)
  10. Izložba učeničkih radova – učionica 8

Dan škole 2012.

Edukativne radionice i predavanja

U dopodnevnim satima održana su obvezna predavanja i radionice. Ponuda je bila šarolika pa je svaki učenik mogao naći nešto zanimljivo za sebe.

Predavači i voditelji radionica su bili: Mario Varga iz HGSS-a; Hrvoje Mudri iz Crvenog križa koji je učenicima govorio o prvoj pomoći; predstavnici Statusa M koji su održali radionicu o etiketiranju u sklopu projekta Budi muško, mijenjaj pravila; predstavnici sportsko-penjačkog kluba Grip, Zvonimir Popović i Mihael Štefić, koji su govorili o sportskom penjanju i demonstrirali penjačke vještine; predstavnica Obiteljskog centra koja je održala radionicu o ovisnosti o kockanju; naš nastavnik Božidar Čordaš govorio je učenicima o elektronici i računalima; a Dejan Šulog otkrio nam je kako se može pristojno živjeti i od poljoprivrede.
Zahvaljujemo svim predavačima!

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Edukativne radionice i predavanja

Eko-aktivnosti

Budući da je naša škola prijašnjih godina svoj dan obilježavala na Dan planeta Zemlje, koji je ove godine bio u nedjelju, odlučili smo i ove godine nekoliko aktivnosti posvetiti razvoju ekološke svijesti. Stoga su Đurđa Valinčić i Kata Manjkas s učenicima izradile nekoliko plakata na kojima su predstavile prirodne ljepote, a potom su se preselili u školsko dvorište gdje su zajedničkim snagama posadili cvijeće o kojemu ćemo se svi zajedno brinuti, jer želimo da prostori u kojima se svakodnevno krećemo budu lijepi, čisti i puni živih boja.
Također smo odlučili postaviti spremnik za papir u školsko dvorište, te u predvorje škole spremnike za plastičnu ambalažu.

Eko-aktivnosti

Eko-aktivnosti

Eko-aktivnosti

Eko-aktivnosti

Eko-aktivnosti

Likovna radionica

Kako bi za svakoga bilo ponešto, odlučili smo pozvati i bjelovarskog akademskog umjetnika, Milana Pavlovića, da održi likovnu radionicu. Budući da smo obrtnička škola, gospodin Pavlović je osmislio rad od žičane mreže i lima, kako bi učenicima bio što bliži onome što svakodnevno rade na praksi i u čemu su najbolji. Učenike i potreban materijal za radionicu pripremio je njihov nastavnik Dragutin Polašek.

Likovna radionica

Likovna radionica

Likovna radionica

Likovna radionica

Računalna igraonica

U popodnevnim satima održana je računalna igraonica koju su organizirali naši nastavnici Vlado Petrović i Tomislav Balenović. Igraonica je bila natjecateljskog tipa, a igrao se nogomet i vozio reli. U igraonici se natjecao 21 učenik u vožnji relija i 12 učenika u nogometu, prva tri mjesta u vožnji relija zauzeli su: Božidar Rožić (1. mjesto), Mateo Buač (2. mjesto) i Mateo Franković (3. mjesto). U nogometu su najbolji bili: Mato Raštigorac (1. mjesto), Robert Topalović (2. mjesto) i Matija Gubić (3. mjesto).
Vrijedne nagrade za najboljih šest natjecatelja osigurala je tvrtka Hard Jura, kojoj i ovom prigodom zahvaljujemo.

Računalna igraonica

Računalna igraonica

Računalna igraonica

Izložba učeničkih radova

Izložbu najboljih učeničkih radova koji su nastali tijekom nekoliko godina kao praktični dio završnog rada, postavili su Karmen Bank, Željko Redjep i Dragutin Polašek.

Izložba učeničkih radova

Natjecanje u nogometu

Natjecanje u nogometu organizirao je naš nastavnik tjelesne kulture, Marijan Ralica. Učenici su se natjecali u skupinama koje su formirane prema zanimanjima. Za elektro-skupinu igrali su: Ivan Đukanović, Antonio Borovac, Ivan, Panđa, Josip Neralić, Josip Rakocija, Tomislav Borovac, Petar Živica i Josip Smekal.  Za skupinu rukovatelja CNC strojevima: Josip Laber, Stjepan Radić, Andrija Miškulin, Mateo Burek, Ivan Svibić, Mihael Mihoković, Ivan Jambrušić, Petar Rukavina, Marko Vujnović i Bernard Pratljačić. Za instaletere (grijanja, klime i vodoinstalatere) su igrali: Alen Čović, Kristijan Jurić, Dobrivoj Tomić, Antun Filić, Marko Matak, Tomislav Štimac, Denis Gašparov, Majdandžić Mateo i Patrik Grašić, a za automehaničare: Fabijan Radi, Ivan Jozić, Palja Orošaj, Ivan Jaković, Darko Burkovac, Hrvoje Cvetko, Marijan Čuček, Ivan Tuković, Josip Butorac, Matej Baronić, Valentin Palić, Robert Dejković, Luka Starčević i Mario Kos.  Prvo su igrali elektroinstalateri protiv CNC-ovaca (2:3) i instalateri protiv automehaničara (0:2). Zatim su za 1. i 2. mjesto igrali CNC-ovci protiv automehaničara, a elektro-skupina protiv instalatera za 3. i 4. mjesto. Konačni poredak bio je sljedeći: prvo mjesto osvojili su automehaničari, drugo CNC-ovci, treće elektro-skupina i četvrto instalateri. Čestitamo svima!Odlični učenici 2011/12

1b - Matija Valentić, bravar
1c - Ivo Kupsjak, elektromehaničar
2b - Josip Lukinović, vodoinstalaterviše...


Klub mladih tehničara

KMT okuplja učenike koji pokazuju povećani interes za područja strojarstva i elektrotehnike pripremajući ih za različita…