Početna stranica › Vijesti


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno…

Škole za Afriku – Škole za život

Ove se školske godine i naša Škola uključila u projekt Škole za Afriku. Iako je i Hrvatska pogođena financijskom krizom, i nitko si od nas ne može priuštiti sve što bi želio, naši učenici i nastavnici smatraju da još uvijek ima onih kojima je teže i kojima možemo pomoći. Većina si nas, na sreću, još uvijek može priuštiti osnovne životne potrepštine kao što su: pitka voda, hrana, odjeća i sl., što u Africi nije slučaj. Tamošnje siromaštvo uvelike je posljedica nemogućnosti i nedostupnosti obrazovanja koje je za njih jedini put prema boljem životu.

Svjesni smo koliko je obrazovanje važno, sretni smo što nam je dostupno i gotovo besplatno, te zbog toga želimo sudjelovati u projektu Škole za Afriku, kako bismo i mi djelomično bili zaslužni što se djeca u Africi imaju mogućnost obrazovati, što za njih znači živjeti.

Ovim putem još jednom pozivamo sve svoje učenike, nastavnike, roditelje i sugrađane da se uključe u Projekt i pomognu nam prikupiti sredstva koja će afričkoj djeci omogućiti obrazovanje i normalan život. Svatko može predložiti neku aktivnost, akciju, natjecanje ili bilo što drugo, ali i sudjelovati u svemu što priređujemo kako bismo ostvarili cilj ovog Projekta.

Također želimo zahvaliti svim učenicima i nastavnicima koji su već angažirani u provedbi Projekta. Prošli je tjedan održana radionica božićnih čestitaka koje će se uz ostale uratke naših učenika prodavati na štandu kod DM-a u subotu 3 prosinca 2011.
U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija s naše radionice božićnih čestitaka…

Koordinatorica Projekta: Katarina Belančić, prof. i dipl. knjiž.

Škole za Afriku - izrada čestitki

Škole za Afriku - izrada čestitki

Škole za Afriku - izrada čestitki

Škole za Afriku - izrada čestitki

Škole za Afriku - izrada čestitki

Škole za Afriku - izrada čestitki



O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…