Početna stranica › Vijesti


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Dan škole 2017.

Dana 26. travnja 2017. godine, Obrtnička škola proslavila je dan škole. Kako bi što upečatljivije proslavili svoj…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio…

Škole za Afriku – Škole za život

Ove se školske godine i naša Škola uključila u projekt Škole za Afriku. Iako je i Hrvatska pogođena financijskom krizom, i nitko si od nas ne može priuštiti sve što bi želio, naši učenici i nastavnici smatraju da još uvijek ima onih kojima je teže i kojima možemo pomoći. Većina si nas, na sreću, još uvijek može priuštiti osnovne životne potrepštine kao što su: pitka voda, hrana, odjeća i sl., što u Africi nije slučaj. Tamošnje siromaštvo uvelike je posljedica nemogućnosti i nedostupnosti obrazovanja koje je za njih jedini put prema boljem životu.

Svjesni smo koliko je obrazovanje važno, sretni smo što nam je dostupno i gotovo besplatno, te zbog toga želimo sudjelovati u projektu Škole za Afriku, kako bismo i mi djelomično bili zaslužni što se djeca u Africi imaju mogućnost obrazovati, što za njih znači živjeti.

Ovim putem još jednom pozivamo sve svoje učenike, nastavnike, roditelje i sugrađane da se uključe u Projekt i pomognu nam prikupiti sredstva koja će afričkoj djeci omogućiti obrazovanje i normalan život. Svatko može predložiti neku aktivnost, akciju, natjecanje ili bilo što drugo, ali i sudjelovati u svemu što priređujemo kako bismo ostvarili cilj ovog Projekta.

Također želimo zahvaliti svim učenicima i nastavnicima koji su već angažirani u provedbi Projekta. Prošli je tjedan održana radionica božićnih čestitaka koje će se uz ostale uratke naših učenika prodavati na štandu kod DM-a u subotu 3 prosinca 2011.
U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija s naše radionice božićnih čestitaka…

Koordinatorica Projekta: Katarina Belančić, prof. i dipl. knjiž.

Škole za Afriku - izrada čestitki

Škole za Afriku - izrada čestitki

Škole za Afriku - izrada čestitki

Škole za Afriku - izrada čestitki

Škole za Afriku - izrada čestitki

Škole za Afriku - izrada čestitkiKlub mladih tehničara

KMT okuplja učenike koji pokazuju povećani interes za područja strojarstva i elektrotehnike pripremajući ih za različita…


O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…