Početna stranica › Upisi


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Dan škole 2017.

Dana 26. travnja 2017. godine, Obrtnička škola proslavila je dan škole. Kako bi što upečatljivije proslavili svoj…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio…

Stručno usavršavanje u Portugalu

Obrtnička škola Bjelovar već godinu i pol dana provodi projekt Korak prema suvremenoj školi u okviru programa Erasmus+ za koji su im odobrena sredstva za stručno usavršavanje 11 nastavnika u zemljama EU. Do sada je tečajeve s temom inkluzije i suvremenih nastavnih metoda pohađalo osam nastavnika, što znači da slijede još tri mobilnosti.

Stručno usavršavanje u Portugalu

Posljednje su na tečaju bile nastavnica matematike Sanja Balenović i stručna suradnica knjižničarka Katarina Belančić Jurić. Tečaj je održan u Portugalu, točnije u Cascaisu,  od 14. do 18. ožujka 2016. a zvao se Outdoor leadership. Tijekom petodnevnog usavršavanja nastavnice su upoznale metode rada s učenicima na otvorenom, važnost i prednosti takvog poučavanja različitih predmeta, te naučile što je sve potrebno za dobrog voditelja aktivnosti na otvorenom. Osim što su i same vodile neke aktivnosti kako bi se okušale kao „outdoor llideri“ saznale su mnogo o vođenju aktivnosti na otvorenom u drugim europskim zemljama tijekom razmjene iskustava s ostalim sudionicima tečaja iz Švedske, Grčke, Cipra, Francuske, Latvije, Rumunjske i Češke. Tečaj je odlično zamišljan i organiziran, voditelji su bili iskusni i dobro pripremljeni, mjesta koja su vidjele predivna, te su se vratile pune pozitivnih dojmova i novih ideja za daljnji rad, stoga preporučuju ovaj tečaj svim korisnicima Erasmus+ programa.

Stručno usavršavanje u Portugalu
Stručno usavršavanje u Portugalu
Stručno usavršavanje u Portugalu
Stručno usavršavanje u PortugaluKlub mladih tehničara

KMT okuplja učenike koji pokazuju povećani interes za područja strojarstva i elektrotehnike pripremajući ih za različita…


O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…