Početna stranica › Vijesti


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Dan škole 2017.

Dana 26. travnja 2017. godine, Obrtnička škola proslavila je dan škole. Kako bi što upečatljivije proslavili svoj…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio…

Objavljen poziv za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

OBJAVLJEN POZIV ZA STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA

Sve informacije o projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“  za 2019. godinu, kao i popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta: https://gospodarstvo.gov.hr/uprava-za-poduzetnistvo-i-obrt-11197/11197

Obavijest učenicima

Prijave za pomoćnički ispit bit će 12. 09. 2019. do 13 sati

Obavijest učenicima

Potvrde za sufinancirani prijevoz učenika možete podići u tajništvu škole 5. i 6. rujna do 13 sati ili kod razrednika 09.09.2019.

Raspored za prvi dan nastave 9. rujna 2019.

Prvi razredi u 8 sati
1a - automehaničar – učionica 10 (razrednica Ivana Tudić)
1b - bravar, instalater kućnih instalacija – učionica 8 (razrednik naknadno)
1c - cnc operater – učionica 9 (razrednik Dalibor Dušić)
1d - proizvođač i monter aluminijske i PVC stolarije, zavarivač
– učionica 11 (razrednik Vjekoslav Marković)
1e - elektroničar-mehaničar, elektroinstalater, elektromehaničar
– učionica 12 (razrednik Tomislav Balenović)
1f - pomoćni bravar – učionica 24 (razrednica Anđelka Šoški)

Drugi razredi u 10 sati
2a – učionica 8
2b – učionica 9
2c – učionica 10
2d – učionica 11
2e – učionica 12
2f – učionica

Treći razredi u 11 sati
3a – učionica 8
3b – učionica 9
3c – učionica 10
3e – učionica 12
3f – učionica 24

 

Obavijest za učenike

Prijava popravnih ispita
8. srpnja 2019. od 8 do 13 sati
Učenik je obvezan prijaviti popravni ispit.
Učenik koji ne prijavi popravni ispit ne može pristupiti popravnom ispitu.

Prijava obrane završnog rada i urudžbiranje završnog rada za jesenski rok

5. srpnja 2019. od 8 do 13 sati
Učenik je obvezan uz prijavnicu priložiti i elaborat završnog rada(pisani dio) s potpisom mentora o prihvaćanju izrade završnog rada.
Učenik koji ne prijavi i ne preda završni rad na urudžbiranje ne može pristupiti obrani završnog rada u jesenskom roku.

Postani Rasco naučnik

U školskoj godini 2019./2020. raspisujemo natječaj za sljedeća naučnička mjesta:

Strojobravar i Bravar
6 naučničkih mjesta (m/ž)

CNC operater
5 naučničkih mjesta (m/ž)

Preuzmite .pdf dokument:
Postani Rasco naučnik

Dopunski rad raspored

Ovdje možete preuzeti cijeli dokument:

Raspored - dopunski rad.pdf

Donacija tvrtke ELEKTROMETAL NOVA d.o.o

ELEKTROMETAL NOVA d.o.o je donirala Obrtničkoj školi Bjelovar 10000 kn za popravak alatnog stroja! Zahvaljujemo na donaciji!

Termini dopunske nastave za završne razrede

Preuzmite .pdf dokument:
Termini dopunske nastave za završne razrede

Obavijest o financiranju troškova lječničkog pregleda

Preuzmite .pdf dokument:

Obavijest o financiranju troškova lječničkog pregleda učenika za upis u deficitarno zanimanje

5. sajam inovacija u Bjelovaru – 22. rujna 2017. godine

5. Salon inovacija Bjelovar s ciljem poticanja inovativnosti i kreativnosti kao osnovne komponente konkurentnosti gospodarstva, održao se u petak, 22. rujna 2017. godine u hotelu „Central“. Obrtnička škola Bjelovar sudjelovala je sa svojim CNC strojem te robotskom rukom. Školu su predstavljali ravnatelj Branko Cvetković i nastavnik elektrotehničke skupine predmeta Božidar Čordaš te učenici 3.c i 3.d razreda – Andrej Hampovčan, Domagoj Santo, Ivan Krejči i Stipe Matoš.

CNC stroj izrađen u Obrtničkoj školi Bjelovar odrađuje većinu radnji kao i veliki CNC stroj koji je sveprisutniji u proizvodnji. U projekt izrade ušlo se kako bi učenici dobili potrebno iskustvo u programiranju i izradi potrebnih dijelova. Prvenstveno je naglasak na graviranju, ali i izradi dijelova za robotsku ruku, autiće i manje dijelove za makete od pleksiglasa, drveta i aluminija. Rad s CNC strojem može se odrađivati manualno ili preko automatskih radnji putem računala. CNC stroj izradili su nastavnici i učenici Obrtničke škole: Tomislav Balenović, Božidar Čordaš, Dejan Ivković, Goran Štefančić, Branko Cvetković od strane nastavnika te Marin Radelić, Marko Šegrt i Vinko Živica od strane učenika.

Robotska ruka je svojevrsno pomagalo koje približava učenicima osnove korištenja većih robotskih ruku koje se koriste u proizvodnji. Učenici u radu s robotskom rukom uče i osnove programiranja, a samo upravljanje se vrši preko ARDUINO programa. U izradi robotske ruke sudjelovali su također nastavnici i učenici Obrtničke škole Bjelovar: Božidar Čordaš, Goran Štefančić i Branko Cvetković od strane nastavnika te Vinko Živica od strane učenika.

Petra Kupsjak, mag. paed.5. sajam inovacija u Bjelovaru
5. sajam inovacija u Bjelovaru
5. sajam inovacija u Bjelovaru
5. sajam inovacija u Bjelovaru
5. sajam inovacija u Bjelovaru
5. sajam inovacija u Bjelovaru

Državno natjecanje učenika iz područja elektrotehnike – elektromehaničar

Ove je školske godine Državno natjecanje iz područja elektrotehnike – zanimanje elektromehaničar održano u Šibeniku 26. i 27. travnja. Domaćin natjecanja bila je Industrijsko-obrtnička škola Šibenik.

Obrtničku školu Bjelovar predstavljao je učenik Igor Brivtić kojemu je mentor bio profesor Tomislav Balenović. Igor se plasirao na 10. mjesto, dok je prvo pripalo Srednjoj strukovnoj školi kralja Zvonimira Knin, drugo domaćinima, a treće Obrtničko-industrijskoj školi Imotski.

Natjecanje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela. Praktični zadatak bio je kombinacija sklopnika i releja za intermitirani pogon trofaznog elektromotora u oba smjera vrtnje.

Nakon natjecanja učenici su razgledali grad Šibenik.

Državno natjecanje iz područja elektrotehnike – zanimanje elektromehaničar
Državno natjecanje iz područja elektrotehnike – zanimanje elektromehaničar
Državno natjecanje iz područja elektrotehnike – zanimanje elektromehaničar
Državno natjecanje iz područja elektrotehnike – zanimanje elektromehaničar

Predavanje Tonija Miluna

U srijedu 20. travnja 2016. u Obrtničkoj školi Bjelovar Toni Milun održao je predavanje Where maths is fun. Toni Milun je profesor matematike i fizike koji trenutno radi u Algebri, a poznat je hrvatskoj javnosti po video materijalima na internetu koje je snimio za svaki dio gradiva matematike za osnovnu i srednju školu. Predavanje su za zainteresirane učenike Obrtničke i Tehničke škole Bjelovar organizirale knjižničarke Rajna Gatalica i Katarina Belančić Jurić. Učenici su s velikim zanimanjem slušali predavanje profesora Miluna koji je govorio o mnogim stvarima bitnim u životu svakog čovjeka. Govorio je o prihvaćanju različitosti, toleranciji, talentima, upornosti, marljivom radu, izazovima, pogledu na svijet i sl. Predavanje je zapravo bilo motivacijskog karaktera, te iako smo očekivali više matematike, na kraju nismo bili razočarani već vrlo zadovoljni. Čini nam se da je predavanje bilo pun pogodak za vrijeme u kojem živimo jer se svi borimo s pesimizmom, nedostatkom samopouzdanja, vjere u sebe i svoje mogućnosti, motivacije i volje za rad.

Katarina Belančić Jurić

Toni Milun

Predavanje Rizična ponašanja mladih

U utorak, 19. travnja 2016., Ornela Malogorski, prof. održala je u Obrtničkoj školi Bjelovar predavanje za nastavnike pod naslovom Rizična ponašanja mladih u okviru projekta Budi svoj koji se sastoji od preventivnih programa usmjerenih na sprečavanje razvoja svih vrsta ovisnosti među mladima. Predavanje bi trebao poslušati svatko tko radi s mladima kako bi se podsjetio koje su sve rizične skupine i okolnosti, te kako u određenim situacijama postupiti da bi se djelovalo preventivno. Tijekom predavanja prezentirani su rezultati ankete o konzumaciji alkohola i opojnih sredstava, provedene među mladima na području naše županije, koji su šokantni. Nakon spoznaje takve situacije, svaki bi se odrastao čovjek trebao zapitati kakvu poruku šalje mladima svojim ponašanjem i sudjeluje li dovoljno u prevenciji ovisnosti među mladima: odgojem vlastitog djeteta, odgojem mladih s kojima radi i s kojima je svakodnevno u doticaju.

Predavanje je zaista odlično i potiče na razmišljanje, diskusiju i djelovanje. Svatko od nas može puno napraviti za cijelo društvo ako samo jednog mladog čovjeka izvede na pravi put.

Katarina Belančić Jurić

Ornela Malogorski

Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru

U utorak 17. studenog 2015. učenici Obrtničke škole Bjelovar (Veronika Pribolšan, Nino Majdandžić, Silvio Sadaić, Valentino Srbljanović, Ivan Martinčević, Dario Posavac, Gabrijel Gorenjak, Patrik Golubić, Alen Glušac, Antonio Horvat i Mateo Gaši) sudjelovali su u proslavi Međunarodnog dana srednjoškolaca u Daruvaru. Aktivnosti kojima je obilježen taj dan osmislila je i organizirala Udruga Impress iz Daruvara uz pomoć brojnih partnera kao što su Županija bjelovarsko-bilogorska, Grad Daruvar, te srednje škole s područja županije.

Obilježavanje dana srednjoškolaca započelo je u daruvarskoj sportskoj dvorani pozdravnim govorima i nastupom mažoretkinja. Nakon toga su učenici u skupinama raspravljali o aktualnim problemima u srednjoškolskom obrazovanju. Potom su predstavnici skupina zajedno izabrali najvažnije probleme koje su iznijeli na okruglom stolu predstavnicima srednjih škola naše županije, kada su ih predstavnici komentirali, davali učenicima savjete i dogovarali moguća rješenja istaknutih problema. Za to su vrijeme ostali učenici sudjelovali u sportskim aktivnostima, nogometu, košarci, odbojci i plesu.

Svi smo sudjelovali u snimanju milenijske fotografije pod naslovom Zapamtite Vukovar, gledali dokumentarni film o pravima i obvezama učenika te na kraju sudjelovali u raspravi o dilemi koja muči mnoge nakon završetka srednje škole – otići ili ostati u Hrvatskoj! Trenutno je to pitanje koje si postavljaju i mnogi odrasli, a ne samo mladi ljudi nakon završetka srednje škole.

Katarina Belančić Jurić

Igrao sam odbojku, družio se, gledao film te saznao puno korisnih informacija i savjeta za školovanje. Želio bih opet sudjelovati u ovakvom obilježavanju Međunarodnog dana srednjoškolaca kako bih se zabavio i naučio nešto novo i korisno.

Gabrijel Gorenjak, 1.b

Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru
Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru
Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru
Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru
Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru
Međunarodni dan srednjoškolaca u DaruvaruOdlični učenici u 2013./2014.


Klub mladih tehničara

KMT okuplja učenike koji pokazuju povećani interes za područja strojarstva i elektrotehnike pripremajući ih za različita…