Početna stranica › Fond - Boža Tvrtković


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio je vrlo dobrim uspjehom, a drugi odličnim.

Iako svakodnevno putuje iz Klokočevca, redovito pohađa nastavu i postiže izniman uspjeh, ima svega nekoliko opravdanih izostanaka!

Mario je uspješan i na praksi gdje ga majstori hvale, a i nastavnici koji mu predaju za njega imaju samo lijepe riječi. Na nastavi je aktivan, voli pomagati drugima, uporan je i marljiv, samostalan je, savjestan, baš uvijek ispuni sve svoje obveze, pouzdan i nadasve pristojan.

U slobodno vrijeme bavi se nogometom.

O Mariju zaista možemo reći samo najbolje, stoga vjerujemo da će i dalje biti dobar, vrijedan i uspješan čovjek.

Katarina Belančić Jurić, prof.

Mario Milican - najbolju učenik Obrtničke škole Bjelovar

Razredni odjel 3.e, pohađa 19 učenika u tri zanimanja: elektroničar-mehaničar, elektroinstalater i elektromehaničar. Razred ima samo jednu pedagošku mjeru i vrlo malo izostanaka.

Mnogi učenici 3.e razreda aktivni su u izvannastavnim aktivnostima kao što su razne sportske aktivnosti i vatrogastvo. Dominik Mikulandi dobitnik je nagrade „Zlatne ruke“ Obrtničke komore Bjelovar. Sve ovo dokazuje da su učenici 3.e razreda angažirani, sposobni i vrijedni. Osim toga, oni su i uzornog ponašanja, pomažu jedni drugima, te sudjeluju u školskim i izvanškolskim humanitarnim akcijama. Cijeli se razred iskazao u pripremi radova iz struke za izložbe i predstavljanja Škole na raznim sajmovima. IIgor Britvić osvojio je ove školske godine prvo mjesto na županijskom i deseto mjesto na državnom natjecanju elektromehaničara.

Tomislav Balenović, dipl. ing.

Priznanje 3.e - najbolji razred Obrtničke škole Bjelovar

Katarina Belančić Jurić rođena je 16. siječnja 1982. u Bjelovaru gdje je završila osnovnu i srednju školu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu stekla je zvanja profesorice hrvatskog jezika i književnosti i indologije te diplomirane bibliotekarice.

Profesorica Belančić Jurić je i metaforički i doslovno „dobri duh“ Obrtničke škole, a njezina uspješnost i omiljenost kod kolega i učenika naše škole rezultat je iznimne stručnosti, marljivosti, tolerancije, strpljivosti, suradnje i timskoga rada.

Iznimno postignuće te organizacijske i poduzetničke sposobnosti posebno se ogledaju kroz Erasmus + projekt „Korak prema suvremenoj školi“ u kojem je profesorica glavna koordinatorica i zahvaljujući kojoj je projekt našoj školi i dodijeljen. U projektu koji je upravo uspješno okončan nakon dvije školske godine sudjelovalo je 11 profesora i zaposlenika škole koji su se usavršavali diljem Europe: u Grčkoj, Finskoj, Sloveniji, Italiji, Irskoj, Latviji i Portugalu s iznimno aktualnim i korisnim temama za naše učenike i odgojno obrazovni rad: upotreba suvremenih informacijsko - komunikacijskih tehnologija u nastavi, rad s učenicima s posebnim potrebama i borba protiv ranog napuštanja školovanja mladih.

Također u školskoj knjižnici koja postaje mjesto okupljanja i aktivnog sudjelovanja učenika, profesorica organizira izložbe, književne susrete, kreativne radionice, kvizove, predavanja te niz projekata: Ono si što čitaš, Dan kravate, Tjedan strane kulture u knjižnici itd. Aktivno sudjeluje u organizaciji Dana škole, Dana otvorenih vrata, piše članke za web škole, Bjelovarac, Zvono te stručni časopis Svezak, uređuje školske panoe i prostore škole.

Na Županijskim stručnim skupovima i međunarodnoj Proljetnoj školi školskih knjižničara održala je preko nekoliko predavanja i radionica, a aktivna je i u Glavnom odboru Društva knjižničara Podravine, Bilogore i Kalničkog prigorja. Usavršavala se na Malti, u Dubrovniku i Portugalu.

U slobodno vrijeme bavi se lekturom knjiga, planinari, izrađuje nakit i ručne radove.

Pozitivan stav, dobrota, optimizam, a nadasve stručnost profesorice Katarine Belančić Jurić čine je iznimnom osobom i djelatnicom s kojom rado surađuju i djelatnici i učenici naše škole.

Đurđa Valinčić, prof.

Katarina Belančić Jurić

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2014./15.

Silvijo Temšić pohađao je 3.e razred Obrtničke škole Bjelovar, smjer elektroinstalater. Prvi i treći razred završio je odličnim uspjehom, a posebno se isticao u predmetu Praktična nastava gdje je tijekom sva tri razreda postigao odličan uspjeh. U stručno-teorijskom dijelu naukovanja također je postigao iznimne rezultate te je prvi i treći razred završio odličnim uspjehom, a drugi vrlo dobrim.
Silvijo je bio omiljen u razrednom kolektivu, dobar je prijatelj, uvijek je spreman za pomoć i suradnju. Na nastavi je aktivno sudjelovao u usvajanju nastavnih sadržaja i imao odličan odnos s profesorima i kolegama u razredu.
Posebno je bio zainteresiran za sadržaje iz struke, također je odlično savladavao opću grupu predmeta. Bio je uzor ponašanjem i učenjem i ostalim učenicima.
Praktičnu nastavu pohađao je u Bjelovaru u poduzeću „Elektrometal d.d.“. Na praktičnoj nastavi u poduzeću također je bio izvrstan kao i u školi. Među ostalim učenicima i naučnicima isticao se količinom znanja, razumijevanja i vještina koje posjeduje, a koje su bitne za njegovo zanimanje.
Smatramo da je vrijedan mladi čovjek koji posjeduje znanja, vrline i ljudske kvalitete koje su potrebne za uzornog majstora i čovjeka, kakav je i potreban našem društvu.

Vlado Petrović, razrednik

Silvijo Temšić - najbolju učenik Obrtničke škole Bjelovar

Razredni odjel 2. F, razrednica Anita Blažeković, smjer pomoćni bravar, pohađaju učenici: Antonio Đođ, Ivan Gašparović, Danijel Kovač, Ivan Martinčević, Dario Posavec i Mihael Zajček.
Pomagažu jedni drugima kako bi što uspješnije savladali nastavne sadržaje, empatični su, savjesni, odgovorni i marljivi te samoinicijativno predlažu nastavniku praktične nastave izradu novih uporabnih predmeta. Takvi su od prvoga dana dolaska u našu školu.
Školske godine 2014/15. sudjelovali su na Državnoj smotri u Šibeniku pod vodstvom prof. Dalibora Dušića.
Rado sudjeluju u aktivnostima koje se organiziraju u školskoj knjižnici. Njihovo slobodno vrijeme ispunjeno je raznim aktivnostima: nogometom, ribolovom, kućnim ljubimcima, radom vezanim za struku i naravno pomaganjem bližnjima.
Sudjelovali su u prikupljanju sredstava za zajednicu Cenacolo. Zaključno: odlikuje ih solidarnost, odgovornost i zajedništvo.

Anita Blažeković, razrednica

Priznanje 2.F - najbolji razred Obrtničke škole BjelovarKlub mladih tehničara

KMT okuplja učenike koji pokazuju povećani interes za područja strojarstva i elektrotehnike pripremajući ih za različita…


O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…