Početna stranica › Vijesti


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Dan škole 2017.

Dana 26. travnja 2017. godine, Obrtnička škola proslavila je dan škole. Kako bi što upečatljivije proslavili svoj…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio…

Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru

U utorak 17. studenog 2015. učenici Obrtničke škole Bjelovar (Veronika Pribolšan, Nino Majdandžić, Silvio Sadaić, Valentino Srbljanović, Ivan Martinčević, Dario Posavac, Gabrijel Gorenjak, Patrik Golubić, Alen Glušac, Antonio Horvat i Mateo Gaši) sudjelovali su u proslavi Međunarodnog dana srednjoškolaca u Daruvaru. Aktivnosti kojima je obilježen taj dan osmislila je i organizirala Udruga Impress iz Daruvara uz pomoć brojnih partnera kao što su Županija bjelovarsko-bilogorska, Grad Daruvar, te srednje škole s područja županije.

Obilježavanje dana srednjoškolaca započelo je u daruvarskoj sportskoj dvorani pozdravnim govorima i nastupom mažoretkinja. Nakon toga su učenici u skupinama raspravljali o aktualnim problemima u srednjoškolskom obrazovanju. Potom su predstavnici skupina zajedno izabrali najvažnije probleme koje su iznijeli na okruglom stolu predstavnicima srednjih škola naše županije, kada su ih predstavnici komentirali, davali učenicima savjete i dogovarali moguća rješenja istaknutih problema. Za to su vrijeme ostali učenici sudjelovali u sportskim aktivnostima, nogometu, košarci, odbojci i plesu.

Svi smo sudjelovali u snimanju milenijske fotografije pod naslovom Zapamtite Vukovar, gledali dokumentarni film o pravima i obvezama učenika te na kraju sudjelovali u raspravi o dilemi koja muči mnoge nakon završetka srednje škole – otići ili ostati u Hrvatskoj! Trenutno je to pitanje koje si postavljaju i mnogi odrasli, a ne samo mladi ljudi nakon završetka srednje škole.

Katarina Belančić Jurić

Igrao sam odbojku, družio se, gledao film te saznao puno korisnih informacija i savjeta za školovanje. Želio bih opet sudjelovati u ovakvom obilježavanju Međunarodnog dana srednjoškolaca kako bih se zabavio i naučio nešto novo i korisno.

Gabrijel Gorenjak, 1.b

Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru
Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru
Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru
Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru
Međunarodni dan srednjoškolaca u Daruvaru
Međunarodni dan srednjoškolaca u DaruvaruOdlični učenici u 2013./2014.


Klub mladih tehničara

KMT okuplja učenike koji pokazuju povećani interes za područja strojarstva i elektrotehnike pripremajući ih za različita…