Početna stranica › Fond - Boža Tvrtković


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Dan škole 2017.

Dana 26. travnja 2017. godine, Obrtnička škola proslavila je dan škole. Kako bi što upečatljivije proslavili svoj…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio je vrlo dobrim uspjehom, a drugi odličnim.

Iako svakodnevno putuje iz Klokočevca, redovito pohađa nastavu i postiže izniman uspjeh, ima svega nekoliko opravdanih izostanaka!

Mario je uspješan i na praksi gdje ga majstori hvale, a i nastavnici koji mu predaju za njega imaju samo lijepe riječi. Na nastavi je aktivan, voli pomagati drugima, uporan je i marljiv, samostalan je, savjestan, baš uvijek ispuni sve svoje obveze, pouzdan i nadasve pristojan.

U slobodno vrijeme bavi se nogometom.

O Mariju zaista možemo reći samo najbolje, stoga vjerujemo da će i dalje biti dobar, vrijedan i uspješan čovjek.

Katarina Belančić Jurić, prof.

Mario Milican - najbolju učenik Obrtničke škole Bjelovar

Razredni odjel 3.e, pohađa 19 učenika u tri zanimanja: elektroničar-mehaničar, elektroinstalater i elektromehaničar. Razred ima samo jednu pedagošku mjeru i vrlo malo izostanaka.

Mnogi učenici 3.e razreda aktivni su u izvannastavnim aktivnostima kao što su razne sportske aktivnosti i vatrogastvo. Dominik Mikulandi dobitnik je nagrade „Zlatne ruke“ Obrtničke komore Bjelovar. Sve ovo dokazuje da su učenici 3.e razreda angažirani, sposobni i vrijedni. Osim toga, oni su i uzornog ponašanja, pomažu jedni drugima, te sudjeluju u školskim i izvanškolskim humanitarnim akcijama. Cijeli se razred iskazao u pripremi radova iz struke za izložbe i predstavljanja Škole na raznim sajmovima. IIgor Britvić osvojio je ove školske godine prvo mjesto na županijskom i deseto mjesto na državnom natjecanju elektromehaničara.

Tomislav Balenović, dipl. ing.

Priznanje 3.e - najbolji razred Obrtničke škole Bjelovar

Katarina Belančić Jurić rođena je 16. siječnja 1982. u Bjelovaru gdje je završila osnovnu i srednju školu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu stekla je zvanja profesorice hrvatskog jezika i književnosti i indologije te diplomirane bibliotekarice.

Profesorica Belančić Jurić je i metaforički i doslovno „dobri duh“ Obrtničke škole, a njezina uspješnost i omiljenost kod kolega i učenika naše škole rezultat je iznimne stručnosti, marljivosti, tolerancije, strpljivosti, suradnje i timskoga rada.

Iznimno postignuće te organizacijske i poduzetničke sposobnosti posebno se ogledaju kroz Erasmus + projekt „Korak prema suvremenoj školi“ u kojem je profesorica glavna koordinatorica i zahvaljujući kojoj je projekt našoj školi i dodijeljen. U projektu koji je upravo uspješno okončan nakon dvije školske godine sudjelovalo je 11 profesora i zaposlenika škole koji su se usavršavali diljem Europe: u Grčkoj, Finskoj, Sloveniji, Italiji, Irskoj, Latviji i Portugalu s iznimno aktualnim i korisnim temama za naše učenike i odgojno obrazovni rad: upotreba suvremenih informacijsko - komunikacijskih tehnologija u nastavi, rad s učenicima s posebnim potrebama i borba protiv ranog napuštanja školovanja mladih.

Također u školskoj knjižnici koja postaje mjesto okupljanja i aktivnog sudjelovanja učenika, profesorica organizira izložbe, književne susrete, kreativne radionice, kvizove, predavanja te niz projekata: Ono si što čitaš, Dan kravate, Tjedan strane kulture u knjižnici itd. Aktivno sudjeluje u organizaciji Dana škole, Dana otvorenih vrata, piše članke za web škole, Bjelovarac, Zvono te stručni časopis Svezak, uređuje školske panoe i prostore škole.

Na Županijskim stručnim skupovima i međunarodnoj Proljetnoj školi školskih knjižničara održala je preko nekoliko predavanja i radionica, a aktivna je i u Glavnom odboru Društva knjižničara Podravine, Bilogore i Kalničkog prigorja. Usavršavala se na Malti, u Dubrovniku i Portugalu.

U slobodno vrijeme bavi se lekturom knjiga, planinari, izrađuje nakit i ručne radove.

Pozitivan stav, dobrota, optimizam, a nadasve stručnost profesorice Katarine Belančić Jurić čine je iznimnom osobom i djelatnicom s kojom rado surađuju i djelatnici i učenici naše škole.

Đurđa Valinčić, prof.

Katarina Belančić JurićKlub mladih tehničara

KMT okuplja učenike koji pokazuju povećani interes za područja strojarstva i elektrotehnike pripremajući ih za različita…


O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…