Početna stranica › Knjižnica - Vijesti iz knjižnice


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno…

Učenici Obrtničke i Tehničke škole Bjelovar čitaju korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe

Nekoliko je učenika Obrtničke i Tehničke škole Bjelovar u petak 16. prosinca 2011. čitalo korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Bjelovar. Knjižničarke spomenutih škola, Rajna Gatalica i Katarina Belančić, odlučile su potaknuti svoje učenike na ovakvu akciju jer smatraju da mladi i stari mogu i trebaju provoditi vrijeme u zajedničkom druženju. Na taj se način mlade ljude potiče na razmišljanje o životu i starosti, te na brigu o starijima, a stariji se u društvu mladih osjećaju življe, potrebnije i veselije. Na ovaj se način također potiče međusobno razumijevanje tih dviju skupina kao i prevladavanje međugeneracijskog jaza koji je u današnjem društvu sve prisutniji.

Ovaj su put čitale učenice Tehničke škole Bjelovar, Marija Kozić i Veronika Kralj, te učenici Obrtničke škole Bjelovar, Marin Jukić i Valentino Jelenčić. Čitali su poučne priče o ljubavi, suosjećanju, upornosti, dobru i zlu, optimizmu, strahu i sl., a nakon čitanja razgovaralo se o poukama priča. Predbožićno vrijeme učinilo se vrlo prikladnim za ovakav način rada i druženja, a budući da su korisnici Doma, kao i učenici, bili vrlo zadovoljni, dogovorili su se da učenici dolaze jednom mjesečno u dogovorenom terminu.

Katarina Belančić i Rajna Gatalica

Učenici Obrtničke i Tehničke škole Bjelovar čitaju korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Bjelovar

Učenici Obrtničke i Tehničke škole Bjelovar čitaju korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe BjelovarO povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…