Početna stranica › Vijesti


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno…

Vršnjačka kreativna prezentacija u Obrtničkoj školi Bjelovar

U srijedu 26. ožujka 2014. u Obrtničkoj školi Bjelovar održana je Vršnjačka kreativna prezentacija zaključaka masovne diskusije o europskim temama, održane u ožujku prošle godine u sklopu projekta 28. zvjezdica.

Projekt 28. zvjezdica financirala je Europska komisija u okviru programa IPA INFO 2011. Prezentaciju su održali učenici koji su sudjelovali u masovnoj diskusiji, Zvonimira Katić iz Gimnazije Čakovec i Noel Sesvečan iz Prve ekonomske škole Zagreb. Na prezentaciji je bila i njihova mentorica, Ivona Barun iz Udruge Zamisli. Nakon prezentacije razvila se žustra diskusija o zapošljavanju i obrazovanju u europskom kontekstu u kojoj su uz goste sudjelovali učenici 3.c i 3.a razreda Obrtničke škole Bjelovar, te nekoliko nastavnica.

Reakcija učenika pokazuje da ih i te kako zanima budućnost naše zemlje i mogućnosti koje su se za njih otvorile ulaskom Hrvatske u EU. Njihova reakcija također pokazuje da žele raspravljati o tim temama, samo im treba pružiti priliku da se njihov glas čuje. U budućnosti ćemo im to pokušati i omogućiti.


Vršnjačka kreativna prezentacija
Vršnjačka kreativna prezentacija
Vršnjačka kreativna prezentacija
Vršnjačka kreativna prezentacija



O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…