Početna stranica › Vijesti


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno…

Samovrednovanje rada Škole

Samovrednovanje je svaki onaj postupak ili metoda koju ustanova vrši pod vlastitom odgovornošću, s ciljem procjene uspješnosti vlastitog rada ili svog položaja u odnosu na:

  • svoje usluge, zaposlenike,  razvojne projekte, korisnike…
  • nacionalne standarde, druge škole sličnog karaktera.

Budući da su ustanove za strukovno obrazovanje prema Zakonu o strukovnom obrazovanju (NN 30/09) dužne provoditi samovrednovanje kao dio sustava osiguravanja kvalitete rada, ove je školske godine i Obrtnička škola Bjelovar postala dio toga sustava.

Da bismo mogli započeti proces samovrednovanja, morali smo prvo oformiti tim za kvalitetu i imenovati koordinatora za samovrednovanje. Članovi tima su: Karmen Bank, Vladimir Petrović, Stela Šupić, Mirna Marin, Ivan Tudić, Katarina Belančić, Branko Cvetković i koordinatorica Adela Sakradžija.

Tijekom ove školske godine svi ćemo zajedno, na čelu s timom za kvalitetu, procijeniti svoj rad i rezultate postignute tijekom prošle školske godine, i to pomoću: anketnih istraživanja o zadovoljstvu među učenicima, nastavnicima i roditeljima; statističkih podataka o bivšim učenicima, njihovim uspjesima, upisima i sl.; raznih relevantnih dokumenata i praćenjem nastave svih nastavnika.

Analizirat ćemo sljedeća prioritetna područja:

  • Planiranje i programiranje rada
  • Poučavanje i podrška učenju
  • Postignuća polaznika
  • Materijalni uvjeti i ljudski potencijali
  • Međuljudski odnosi, suradnja, promicanje
  • Rukovođenje i upravljanje.

Navedenim ćemo aktivnostima utvrditi svoje prednosti i nedostatke, zatim ćemo napisati izvješće o provedenim aktivnostima i njihovim rezultatima, a na temelju njega sastaviti plan unaprjeđenja kojemu će cilj biti ukloniti utvrđene nedostatke i ojačati prednosti.

Osiguranje kvalitete je usluga koja se pruža zajednici, a ne samo proces donošenja prosudbi. Vrlo je važno da osiguranje kvalitete bude usmjereno na zaštitu i poticanje polaznika, a ne samo na ispunjavanje nekih kriterija.

Polaznici su u samom središtu onoga što radimo!

Katarina Belančić



O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…