Početna stranica › Vijesti


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Školski projekt - tjedan zdravlja „Budi zdrav““

Školski projekt - Tjedan zdravlja “Budi zdrav” planira se održati tijekom mjeseca svibnja 2021. godine ovisno…

Natječaj „Vukovar – europska poruka mira“

Natječaj „Vukovar – europska poruka mira“

Članak 1.
Uredi zastupnika u Europskom parlamentu Davora Ive Stiera i Bernda Posselta , iz Kluba zastupnika europske pučke stranke objavljuju natječaj za izradu najboljeg eseja na temu „Vukovar – europska poruka mira“.
Članak 2.
Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici 3. i 4. razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Natječaj započinje 9. listopada i traje do 8. studenog 2013. Radovi pristigli izvan navedenog roka neće biti uzeti u razmatranje.
Članak 3.
Autori triju najbolja eseja po ocjeni stručnog žirija bit će pozvani na izložbu „Vukovar – europska poruka mira“ koja će se održati u Europskom parlamentu u Strasbourgu 18. studenog 2013. Ured zastupnika snosit će troškove putovanja i boravka u Strasbourgu za nagrađene autore, jednog od njihovih roditelja/staratelja i jednog profesora. Nagrađeni eseji bit će objavljeni u brošuri izložbe.
Članak 4.
Eseji moraju obraditi jednu ili više od sljedećih tema: mir i pravda, izgradnja održivog mira uz poštivanje ljudskih prava i zaštitu prava i osjećaja žrtava agresije, značaj vukovarske epopeje za slobodu i mir u Hrvatskoj i Europi, prava djece i njihova uloga u izgradnji mira, europska budućnost Vukovara.
Članak 5.
Žiri će ostaviti izvan razmatranja eseje koji bi ulazili u područje promidžbe političkih stranaka. Isto tako će odbaciti radove koji bi potakli na diskriminaciju ili mržnju na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi.
Članak 6.
Eseji mogu imati do 2.500 riječi, a moraju se dostaviti u elektronskom obliku na adresu .(JavaScript must be enabled to view this email address). Potrebno je navesti ime i prezime autora, potpisanu izjavu o autentičnosti rada (dostupna na stranici http://www.stier.hr), te adresu, e-mail, datum rođenja, ime srednje škole, broj telefona/mobitela.


Molimo učenike zainteresirane za sudjelovanje u Natječaju da se jave svojim nastavnicama hrvatskog jezika!



O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…