Početna stranica › Vijesti


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Dan škole 2017.

Dana 26. travnja 2017. godine, Obrtnička škola proslavila je dan škole. Kako bi što upečatljivije proslavili svoj…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio…

Obrtnička škola Bjelovar u eTwinning projektu

Agencija za mobilnost i programe EU raspisala je u kolovozu natječaj za sudjelovanje na eTwinning kontakt seminaru u Dubrovniku. Tema seminara bila je kroskurikularna suradnja uz pomoć Web 2.0 alata, krajnji rok za prijavu 6. rujna, a broj sudionika iz Hrvatske ograničen na deset ljudi.

U prijavi je bilo važno dobro objasniti motivaciju za sudjelovanje na kontakt seminaru, izložiti projektnu ideju vezanu za temu seminara te navesti konkretne načine diseminacije informacija.

Seminar se održavao od 24. do 26. listopada u Dubrovniku, a knjižničarka Obrtničke škole Bjelovar, Katarina Belančić, bila je jedna od deset sudionika iz Hrvatske uz kolegice iz Zagreba, Varaždina, Pule, Slatine, Čakovca, Omiša, Generalskog Stola i Ogulina.

Budući da je eTwinning jedna od aktivnosti Comeniusa, potprograma u Programu za cjeloživotno učenje, te da je eTwinning portal namijenjen međunarodnoj suradnji, svrha kontakt seminara u Dubrovniku bilo je druženje s kolegama iz devet europskih zemalja (Irska, Norveška, Švicarska, Latvija, Portugal, Španjolska, Belgija, Slovenija, Italija), razmjena iskustava i primjera dobre prakse, te povezivanje, osmišljavanje i pokretanje zajedničkih projekata koji će se provoditi uz pomoć Web 2.0 alata i eTwinning portala.

Tijekom seminara održane su radionice na kojima se u skupinama rješavalo različite zadatke uz pomoć Web 2.0 alata kao što su Auress, Automotivator, Cacoo, Socrative, Zondle, itd. Radni jezik seminara bio je engleski, a predavači su bili Arjana Blažić i Lidija Kralj iz Hrvatske i Bart Verswijvel iz Belgije.
Agencija za mobilnost i programe EU financirala je svim sudionicima iz Hrvatske put, smještaj, sve obroke, kotizaciju i radne materijale, dakle škole nisu imale nikakvih troškova.

Knjižničarka Obrtničke škole povezala se s kolegama iz Portugala, Slovenije, Latvije i Norveške, s kojima je dogovorila provedbu eTwinning projekta vezanog uz poticanje čitanja.

Obrtnička škola Bjelovar u eTwinning projektu
Obrtnička škola Bjelovar u eTwinning projektu
Obrtnička škola Bjelovar u eTwinning projektu
Obrtnička škola Bjelovar u eTwinning projektu


Odlični učenici u 2013./2014.


Klub mladih tehničara

KMT okuplja učenike koji pokazuju povećani interes za područja strojarstva i elektrotehnike pripremajući ih za različita…