Početna stranica › Upisi


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Dan škole 2017.

Dana 26. travnja 2017. godine, Obrtnička škola proslavila je dan škole. Kako bi što upečatljivije proslavili svoj…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio…

Tečaj u Grčkoj

Seminar u sklopu Erasmus+ programa „Inkluzivne strategije u radu s djecom i odraslima s posebnim potrebama“ održan je u grčkom gradu Volosu, od 27.-31.10.2014.

Tečaj u Grčkoj

U sklopu seminara obrađene su sljedeće teme: obrazovni sustav u Grčkoj, obrazovanje djece s posebnim potrebama, problemi ponašanja kod djece te metode u radu s djecom s teškoćama u razvoju PECS i MAKATON.

Osim uspoređivanja iskustava i problema s kojima se sudionici seminara susreću u svakodnevnom radu, imali smo prigodu posjetiti dvije škole, privatni vrtić i osnovnu školu Axion Esti, te državnu Obrtničku školu za djecu s posebnim potrebama.

Osobito zanimljiv je bio dvodnevni posjet Obrtničkoj školi koju pohađaju djeca s težim psiho-fizičkim oštećenjima, do svoje 16-te godine. Imali smo priliku biti nazočni na nastavnim satima, razgovarati prije i poslije nastavnog sata s profesorima, te smo razgovarali s psihologinjom koja nas je upoznala sa zakonskim odredbama   srednjoškolskih obrazovnih ustanova, važnošću inkluzije u grčkom obrazovnom sustavu, ali i problemima u implementaciji.

To je ujedno bila i prigoda razmjene praktičnih iskustava s ostalim sudionicima kada je uočeno da su zakonski okviri inkluzije u našim zemljama više-manje slični, ali da su nam zajednički i praktični problemi koji je prate: nedovoljna pripremljenost nastavnog kadra, nedostatak stručnog pomoćnog osoblja, te nedovoljna financijska sredstva.

Važnost međunarodnih seminara je prvenstveno edukativna, ali to je ujedno i jedinstvena prilika za komparaciju vlastitih snaga i načina rada u odnosu na druge članice Unije.

Stela Šupić, prof.Klub mladih tehničara

KMT okuplja učenike koji pokazuju povećani interes za područja strojarstva i elektrotehnike pripremajući ih za različita…


O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…