Početna stranica › Eko škola


CARDS 2003

CARDS 2003

Delegacija Europske komisije u Zagrebu tražila je prijedloge projekata za unapređenje strukovnog školstva…

Dan škole 2017.

Dana 26. travnja 2017. godine, Obrtnička škola proslavila je dan škole. Kako bi što upečatljivije proslavili svoj…

Dobitnici nagrada i priznanja Fonda „Boža Tvrtković“ u šk. god. 2015./16..

Mario Milican bio je učenik 2. a razreda Obrtničke škole Bjelovar, zanimanje automehaničar. Prvi razred završio…

Projektni dan Eko škole 2018./2019.

U Obrtničkoj školi Bjelovar 12. travnja je održan projektni dan Eko škole u sklopu međunarodnog programa Eko škola udruge Lijepa Naša. U sklopu projektnog dana za učenike smo bili pripremili razne aktivnosti. Od pozvanih predavanja sudjelovali su:

  • Sandra Crnković i Igor Sokolović iz Hrvatskih šuma sa temom „Šume dišu za nas“ – Govorili su o vrstama drveća u šumi i razlikama među njima te o šumama na području Bjelovarsko-bilogorske županije.
  • Matija Kozić (Piđo metali d.o.o) sa temom „Od otpada do umjetnosti“- Učenicima je opisao kako i na koji način se reciklira metalni otpad, koje vrste metalnih otpada postoje te je prezentirao na koji način iskorištava otpad za stvaranje umjetničkih skulptura i drugih predmeta dekorativne i upotrebne svrhe.
  • Viša poljoprivredna savjetnica Darija Marković sa temom „Zašto je ekološka proizvodnja važna?“ – Predavala je učenicima o ekološkom uzgoju biljaka i životinja te je objašnjeno zašto je ne-ekološki uzgoj štetan odnosno, koje su prednosti ekološkog uzgoja. Također, učenici su informirani o postupku postajanja ekološkog proizvođača te kome se mogu obratiti.
  • Profesorica Sanja Novotni sa temom „Pčelarstvo“- Učenicima je prezentirala kako funkcionira život pčela i zašto su one važne za prirodu, kao i za nas. Upoznala ih je sa izazovima pčelarstva iz osobne pozicije pčelara te informirala učenike postupku nastajanja meda.

Nadalje, osim predavanja, organizirali smo nekoliko radionica. Pod vodstvom profesora Vjekoslava Markovića i Dejana Ivkovića učenici su izrađivali dva taburea od starih knjiga i od auto gume (za otpis).       Taburei su smješteni u školskoj knjižnici Obrtničke i Tehničke škole. Također, učenici su izrađivali tabure od stare auto gume. Tabure je smješten u dnevnom boravku na školskom hodniku. Osim navedenog, učenici su čistili okoliš škole i sadili začinsko i ljekovito bilje u vodstvu pedagoginje Adele Sakradžije. Trenutno je aktualan i viralni izazov #trashchallenge stoga smo se i mi htjeli uključiti u ovaj eko izazov i očistiti okoliš škole. Zajedno s učenicima očistili smo prostor iza škole.

Zahvaljujemo još jednom svima na sudjelovanju!

 Klub mladih tehničara

KMT okuplja učenike koji pokazuju povećani interes za područja strojarstva i elektrotehnike pripremajući ih za različita…


O povijesti škole

Bjelovar ima dugu tradiciju u razvoju obrazovanja za potrebe obrtništva. Tako su već 1769. god. otvoreni…